November 20, 2014 - Miika Sallinen

Tiedotus koskien lähtöäni Suomen otsoniterapiasta

Miika Sallinen (20.11.2014)

Kuten sivuilla olevat vierailijat ovat ehkä huomanneet, oikeassa laidassa oleva Suomen otsoniterapian mainos on kadonnut ja tilalle on ilmestynyt uuden White Swan -yrityksen mainos. Syy on yksinkertainen. Olen reilu kuukausi sitten luopunut Suomen otsoniterapian osakkuudesta ja perustanut uuden yrityksen. En tässä tiedotuksessa lähde erittelemään yksityiskohtaisia syitä ratkaisulleni. Totean kuitenkin lyhyesti, ettei Suomen otsoniterapiassa asioita hoidettu alkuunkaan sillä tavalla, miten elinkelpoista osakeyhtiötä tulisi hoitaa. Vaikka otsoniterapiat hoitomuotona henkilöityvät suuresti minuun, Suomen otsoniterapiassa olin vain yksi vähemmistöosakas, enkä voinut siellä riittävästi vaikuttaa yrityksen toimintaan.  Henkilökohtaisella tasolla pidän entisiä yhtiökumppaneita mukavina ja reiluina kavereina ja lähtöni syyt johtuvat yksinomaan yrityksen asioiden kehnosta hoitamisesta.

Minun ongelmiani ne eivät kuitenkaan enää ole, sillä sain tarpeekseni kaikista ongelmista ja perustin oman White Swan -yrityksen lokakuussa 2014. Jo sitä ennen olin valmistellut uutta yritystä ja laitteita ja raaka-aineita oman tuotannon aloittamiseksi.

Luonnollisesti merkittävin tietotaito siirtyi mukanani omaan yritykseeni. Vaikka edelliset tuotteet olivat hyviä, olen yhä pyrkinyt parantamaan niitä entisestään. Merkittävin muutos on supervahvan otsonoidun oliiviöljyn pudottaminen pois valikoimista. Muuten positiivisen käyttäjäpalautteen joukossa kun oli satunnaisesti tapauksia, joissa juuri kyseinen öljy oli aiheuttanut punoitusta ja poltetta iholla. Öljyjen otsonointiprosessi on varsin tarkkaa hommaa. Mikäli otsonia menee öljyyn liikaa, alkaa hyödyllisten otsonidien ja hydroperoksidien lisäksi syntyä haitallisempia aldehydejä ja karboksyylihappoja. Nämä vaimentavat öljyjen tiettyjä öljyjen terapeuttisia vaikutuksia ja lisäävät edellä mainittujen sivuvaikutusten riskiä. Myöskään terapeuttisilta ominaisuuksiltaan supervahva öljy ei ole useinkaan parasta, vaikka niin valitettavan usein luullaan. Selvennän näitä supervahvaan öljyn liittyviä ongelmia seuraavassa artikkelissani.

Aiempi yritykseni tuotti myös otsonoituja öljyjä sisältäviä voiteita ulkomaisella alihankkijalla. Myös nämä voiteet saivat hyvää käyttäjäpalautetta, mutta niiden koostumus sai myös kritiikkiä. Raaka-aineina kuin oli niin eri silikoneja, kuin muitakin hyvin ei-luonnonmukaisia aineita. Tämä korjautuu uuden White Swan -kosmetiikkasarjan myötä. Uusista tuotteista karsitaan silikonit pois ja osa kosteuttajista korvataan paljon luonnonmukaisemmilla vaihtoehdoilla. Valitettavasti tiettyjen ainesosien saanti on ollut hidasta, ja siksi nämä voiteet eivät vielä ole tuotannossa, mutta ilmestyvät lähiviikkojen aikana.

Myös itse otsonointiprosessia on parannettu. Uusien otsonilaitteiden otsoniletkut ovat yksinomaan teflonista, joten teoriassakaan niistä ei liukene mitään valmistuvan lopputuotteen sekaan. Valmistan itse kaikki tuotteet, ja mittaan ja kalibroin laitteet säännöllisesti. Huolehdin itse myös raaka-aineiden ostot ja huolehdin että ne ovat korkealaatuisia ja eettisesti tuotettuja vaihtoehtoja.

Mitä tulee lääketieteessä käytettyihin laitteisiin, myös ne kuuluvat uuden yritykseni toimenkuvaan. Minulla on suhteita useisiin laitevalmistajiin, joten mikäli joku tarvitsee laitteita ja muita varusteita liittyen kaikenlaisiin otsoniterapioihin, he voivat edelleen kääntyä puoleeni. Pääsääntöisesti en varsinkaan kalliita laitteita pidä varastossa, mutta saan välitettyä niitä hyvin lyhyelläkin varoitusajalla.

Olitpa sitten vanhan yritykseni asiakas tai täysin uusi asiakas, toivotan sinut tervetulleeksi kokeilemaan uusia White Swan -tuotteita. Uuden yritykseni sivut löydät täältä. Uuden yrityksen puhelinnumeroni on 0456051681. Vanha henkilökohtainen numeroni on toki myös yhä voimassa. Suosittelen silti käyttämään tuota uutta numeroa, sillä esimerkiksi lähtiessäni ulkomaille, jätän kyseisen puhelimen Suomeen jäävälle yhteyshenkilölle, joka vastaa puolestani ja tarvittaessa lähettää esimerkiksi tuotteita eteenpäin. Näin ollen palvelun taso ei kärsi, vaikka itse en aina paikalla olisikaan.

Terveisin: Miika Sallinen, kemisti ja otsonitutkija